Türkçe kaynak
Merhabalar,
Günümüz gelişen web,grafik,baskı teknolojileri insanları yeni bir mesleğe yönelmesine sebep olmuştur,bu bir gerçek ki sokakta kime omzumu çarpsam bir “web tasarımcı”,bir “grafiker”.
Meslek seçmek belkide hayatta verebileceğiniz en zor seçim.Mesleğinizi seçin fakat bir bilgi birikimi elde etmeden ben şuyum,ben buyum demeniz etik olmaz.Herşeyin temeli bilgidir,yeteneğiniz olabilir fakat bilginiz olmadan yeteneğinizi kullanamazsınız.
Yabancılara bakıyorum; adamlar paylaşımın en üst seviyesindeler.Bildiklerini,emeklerini anlaşılır düzeyde paylaşıyorlar ve genç yetenekler bu bilgiler sayesinde gün ışığına çıkmayı başarıyorlar.13 yaşında bir arkadaşımız hayal edemeyeceğiniz tasarımlar yapıyor,kendisini hayran bırakıp bu işin ehli kişilere taş çıkartıyor resmen.
Bu yetenekli kişileri aramızdan çıkartmak o kadar kolay ki, ülkemizde bu konuda gençlere yol gösterecek o kadar yetenekli,bilgi sahibi kişiler var ki,sanki yerin altına girmişler ortadan kaybolmuşlar.Hepsi kendi yolunu seçmiş,sadece kendi istikametinden hareket ediyor,insan hareket ederken sıkılır bir etrafına bakar değil mi ama?
Bunları yazmamın sebebi; Türkçe kaynak sıkıntısıdır.
Alternatifimiz hiç yok,olanla yetinmek durumundayız gerisi dil bilmenize veya çok çok istekli olmanıza kalmış.
Açıkçası kim istemez TR dilinde bir php.net?
Kim istemez bir video ders sitesi?
Bizim onlardan hiçbir eksiğimiz yok,yanlış yönlendirilen para kazanma hırsı olan arkadaşlarımız TR piyasasını adsense idi,spam idi, resmen çökertti, karizmamızı düzeltmek pek de zor bir olay değil.
Ben elimden geleni ne kadar yapsamda,açılan bir hazır template konusu, verdiğim videolu derslerden daha çok rağbet görüyor.
Bu birazda artık insanların,ben yapamayacağım edemeyeceğim konumuna gelmesidir.Bunu önlemek için TR kaynak içeriğimizi arttırmalıyız,alternatifimiz olmalı.
Ben herkesi sağduyuya davet ediyorum,herkes bildiğini en iyi şekilde paylaşsın,hep beraber kazanalım.