Photoshopdersler.net sitesinin sahibiyim;
Klon bir site hazırladım ve yaptığım işle gurur duydum.
Yaşım 21 ve 16 yaşımdan beri web sınırlarımı zorlamayı severim.
Relax arkadaşın sitesini gördüm ve Joomla-Sargas kullandığını farkettim. Bakalım ne kadarını yaparım acaba diye boş bir zamanımda kadinlarelele.com/photoshop dizini altında siteyi yaptım. daha sonrasında yukarıda dediğim gibi, yaptığımı beğendim ve bir domain alıp oraya taşıdım. Daha sonrasında bu konudan relax arkadaşa bahsetmek istedim. Ona ulaştığımda sadece site ismini satın almak istediğimi belirttim, satmak istemedi ama ben bu olay içerisine girmeyi kafaya koymuştum, ona sitesinin içeriğini düzenleyebileceğimi de belirttim fakat onuda kabul etmedi, kabul etse bile kendi hazırladığım siteyi kapatmayacaktım, ve arkadaşın resim halde koyduğu mailde de yazıyor, sitemin altına bir not düşecek ve desteklediklerimiz kısmına benimde sitemin hedeflediği taglar olan " Photoshop Dersleri" adı altında link koyacaktım. Tekliflerimden hiç birisini kabul etmemesi ve iyi niyetli gayretlerimin istediğim cevaplarla karşılaşmaması sonucu orada bahsettiğim uyarı ve site adı ekleme olayını yapmadım. Kaldı ki, buna kimse kimseyi zorlayamazdı.
Tüm bunların nedeni, relax arkadaşın bizim zaten bir hedefimiz yok. Demesinden kaynaklanıyor diyebilirim, düşündüm ki, zaten bir hedefi olmayan bir sitenin klonunu yapıp daha fazla işe yarıyor olmasından kimse rahatsızlık duymazdı.
Created: 2008-02-04
Expires: 2009-02-04
sadece 1buçuk ayda düşündüğümden daha fazla ilgi gördü ve bu bana daha da cesaret verdi.
[nokta]
ama söyleceklerimde var tabi,
Alıntı:
ReL4X´isimli üyeden Alıntı
Ben 2 yıl önce joomla altyapısında, JaSargas teması kullanarak forumumu silip, forum katılımcılarının ve alıntı yapılan yerlere sadık kalarak bir photoshopdersleri.net oluşturdum. 1 yıldır alanının lideri konumda çok şükür.
|
gereğinden fazla iddialı konuşmuşsun. "bence" sadece domain adın alanının lideri konumda.
Alıntı:
Benim burda kızdığım ve anlamadığım nokta; bana gerçekten rakip olabilecek bir site yapabilecekken. Neden bu kadar saçma ve basit bir yöntem deneniyor. Bu benim ülker albeni ismimde daha bol çikolatalı bir ürün üretip, Albeni'nin satış haklarını almak için ülkere başvurmama benzer...(Merdivenaltı üretim yapmıyorum gidip "bak daha güzeli yaptım" diyorum.)
|
ülker vermezse albeni ismini siz yaptığınız bu işi bırakmazdınız. "-Napalım satmadı ülker" diyip çikolata sektöründen çekilmek yerine, insanların 2 ürün arasındaki görünüş farkını ayırt edebilir hale getirip piyasaya sürerdiniz. veya sürmezdiniz bu sizin stratejiniz olurdu.
Merdiven altı işler yapmak isteseydim, gelip sizden domaini almayı hiç istemezdim ve bir nevi sizin 1 senedir varoluşunuzdan kar çıkarmaya çalışırdım.
sitemin altında yazdığı gibi Joomla kullanıyorum. Herkes rahatça kullanabilir.
sitemin altında yazdığı gibi sargas kullanıyorum. Herkes JoomlArt.com dan alabilir.
Bu işe benden önce başlamış olmanız bu 2 ürünün bir arada kullanımını tekeliniz altına alabilirsiniz anlamına gelmez. Kaldı ki, Photoshop dersleri ile ilgili bir site açıcaksanız. Tabiki diğer bir çok sitenin yaptığı gibi Photoshop ve ders kelimesini domaininizde kullanabilirsiniz, bundan daha doğalı ve mantıklısı yoktur sanırsam.
Alıntı:
Bu arada bu konuyu açan arkadaşın photoshopdersler.net ile bir bağının olduğunu düşünüyorum. Böyle bir olayı bu şekilde basit bir gerekçe ile destekleme de art niyet aramadan kendimi alamıyorum.
|
Wolerine tabiki arkadaşım. Buraya gelip sitemi tanıtmak istemiş bunda art niyet hissedenler de olabilir, site klon diye bu adamların herşeyi uydurmadır diye bi zihniyetle yaklaşıyorsunuz, yaklaşın. Ama gerçek bu değildir. Bakmakla görmek arasında fark vardır. Siz nasıl görmek isterseniz öyle görün,
bakıldığında gerçek sizin sandığınızdan farklıdır.Kaldı ki, Wolerine buranın çok eski üyelerindendir, yeni bir üyelikle gelip sitemi ben tanıtmış olsam belki art niyet hissetmen beni üzmezdi.
Alıntı:
Şu KPSS hayırlısıyla bir bitsin, ilk işim bu benzerliği orjinal bir tema hazırlayarak bitirmek olacak...
|
Kpss de başarılar dilerim.
Bağnaz kişiler hariç, her türlü eleştiriye açığım. Kıyaslanıcaksa kıyaslansın.
Saygılar, Sevgiler.