Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-20, 15:27
venom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
venom venom isimli üye çevrimiçidir (Online)
40.97213,28.718637

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %0/0
venom will become famous soon enoughvenom will become famous soon enough

Alıntı:
JerusaLem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Açıklayayım tabi

Eğer asp kodunda ;

* 1 sorguda yapabileceğini, 3-4 sorguda yapıyorsa,
* aynı asp sayfasında database'i 3-4 defa açıp kapatıyorsa,
* nvarchar(20) ile görebileceği işi, ntext ile hallediyorsa,
vs vs vs

MSSQL'den tam verimi alamaz. Hatta bırak MSSQL'i bill gates bile kurtaramaz onu
Bilgiler için teşekkürler ama ben shrink etmesine gerek yok denilen kısma açıklama bulamadım yazdıklarında. Senin verdiğin bilgiler db ye giden query ler. Bunların kullanımı iyi optimize edilmesse serverın hızından verim alamaz bu tamam. Ancak db nin şişmesi 30mb-50mb ve hatta 150mb olması tüm bu sorgularla ne kadar ilgilidir onu merak ediyorum. Yani ben bir sayfada 6 tane vt bağlantısı açarsam db şişecek ama 1 tane açarsam şişmeyecekmi ? Umarım bunu söylemiyorsundur
Çünkü veritabanına gönderdiğin query lerle veritabanı boyutunun alakası yok. İçinde 40-50 makale ve 3 tablodan oluşan bir mssql e 1 adet tek sayfadan oluşan bir kategorisiz scriptle bağlandığın zaman bile boyutu 6-7 mb lara çıkıyor. shrink yaptığın zamanda bu kb lara iniyor. Kitabi bilgi olarak demiyorum ama tecrübe ettiğim için söylüyorum, bu durum vt ye ekleyip sildiğin, veri giriş-çıkışı ve oluşturup sildiğin tablolarla alakalı. Query lerle değil ...yani bir nevi cache temizlemek gibi sanırım.
Aksi halde günlük 30-40k tekil hite sahip (ki mssql tamda burada işe yarıyor) binlerce içeriğe sahip ve manyak gibi bir query akışı olan bir mssql veritabanı sanırım gb larla ifade edilirdi