sorunu çözdüm :)
Evet demekki bilmediğimiz daha çook konu varmış. Köprülerle ilgili sorunu aştım. ve enteresandır help ler sayesinde. Cevap elimin altındaymış. Ancak bu yönteme gereksinim duyulmasının sebebi sanırım derin bir konumda olması dosyaların. Örneğin c den sonra yaklaşık 10 klasör geçip dosyaya erişiliyor. Ve benim bağlamakta zorlandığım iki dosya da farklı klasörlede. ama bu iki klasör tek bir klasörün içinde konumlu. Biraz açarsak; a.xls dosyası Bütçe klasörünün içerisindeki ocak klasöründe, b.xls klasörü ise Bütçe klasörünün içerisindeki şubat klasöründe. ortak klasör bütçe olduğu anlaşıldı sanırım. İşte bağlantıda sıkıntı olan a.xls ve b.xls dosyalarının ikisinide şu işlemi yapıyoruz.
1- Dosya/özellikler menüsünden özet sekmesini tıklıyoruz.
2- en altta "köprü tabanı" alanına "bütçe" yazıyoruz (ortak klasörün adı), (isteğe göre tam yol da verilebiliniyor galiba c\belgelerim\bütçe gibi)
3-bu noktadan sonra kurulan köprüler hedeflerini bu ana klasör içerisinde bulmaya çalışıyor.
Çok şaşırdım, hiç böyle bir yöntemden haberim yoktu. İhtiyacı olanların faydalanması dileğiyle..
|