Tekil Mesaj gösterimi
  #12 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-06, 23:49
Loi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Loi Loi isimli üye çevrimiçidir (Online)
Dumuratör

Blog Entries: 2
Teşekkür: 2
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/4
Loi has a spectacular aura aboutLoi has a spectacular aura about

Alıntı:
Gamend´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
GaLadre, bazı arkadaşlarım AMD önermiyor. Intel Core Duo 2 daha iyi diyorlar. Senin bu konudaki fikrin nedir?

Loi, aynı şekilde Dell'i çok fazla öven var lakin çok fazla yerin dibine sokan da var.
'DELL Türkiye'de notebook teknisyeni olarak bir dönem çalıştım. Ben dell ürünlerinin gerçek birer mühendislik harikası olduğunu düşünüyorum, öyleki dell bir notebook'un problem yaşandığında teknisyenler tarafından kolay müdehale edilebilir olması için çok enteresan detayları düşünmüş ve bu zamana kadar kesinlikle intel yongasından vazgeçmeyip işlemci konusundada bu yonga ile en iyi performansı alabileceğimiz Intel işlemcileri tercih etmiş.

Bu süre zarfında bizim destek grubumuz işçi kapasitesini artırarak HP ile anlaşma imzalayıp Türkiyedeki en büyük HP Çözüm ortağı oldu, bu sayede HP ile DELL ürünlerini kıyaslama şansınıda elde ettim. HP notebook konusunda, Pavilion serisi ile DELL kalitesini yakalamayı başardı, hatta şunu diyebilirim HP nin NX serisinin tam bir cinnet geçirme aracı. Ama haksızlık etmemek için şunuda kesinlikle belirtmeliyim, HP Destek konusunda kesinlikle sattığı ürünün sonuna kadar ardında, HP'nin hazırlamış olduğu bir web kanalı aracılığı ile tespit edilen problemler en ince detaylarına kadar yayımlanıp, teknisyenin eline ulaşan bir notebook'un problem cıkarsın çıkarmasın kesinlikle belirtilen parçalarının değiştirilmesini şart koşuyor hatta bunu müşteriye sezdirmeden yapan teknisyenler için bonus veriyor. Bu bonus karşılığı ek para gönderiyor. Teknisyene gelen ürünü 2 günden daha çabuk problemini halledip müşteriye ulaştırırsanızda ek bir para daha veriyor..

Yazdıklarımdan şu açıktır ki, DELL ürünleri HP ürünlerine göre daha az sorun çıkarmakta bu nedenle sattığı malın(Türkiyede) HP gibi Teknisyen-Üretici kanalına ihtiyaç duymamakta.

Konu Loi tarafından (2008-01-06 Saat 23:51 ) değiştirilmiştir..