Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-12-19, 23:24
CMYLMZ CMYLMZ isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)

eTicaret: %100/1
Rep Puanı: 1
CMYLMZ has a spectacular aura about

ilk mezajında maşallahın var Cidden döktürmüşsün tebrik ederim:

son 4 yılımı canlı yayın ile geçirmiş birisi olarak bilgilerimi paylaşmak isterim ;

Öncelikle Senin sorularına ek olarak şunları sormak isterim
1 ) türkiyede ve evden yayın yapmak mı istiyorsun
A) evet ( ise 4mbit max bant genişligi ile hemen vazgeç)
B) Hayır (ise çok ciddi bir BW genişligine ihtiyacın olacak bunu dikkatli hesaplamalısın)

2 ) eski bir DJ olarak ses kalitesinin ve görüntü kalitesinin ne denli önem taşıdığını biliyorsun. Upload ederken de bu dataların önem taşıdığını biliyormusun (örnekle açıklayacağım)

Gelelim sorularının cevaplarına :

C1 "bir sistem kurulumu yapmak istiyorumki sunucuya yapılan bağlantılar sunucuyu daha az yorsun , bant genişliğimi bitirmesin" pardon ama nasıl yani ? demekten kendimi alamıyorum.

Elimde varolan 2 X zeon cpu + 16 gig ram + 4 X 15.000 rpm scsi ile aynı anda 1.000 online görüyorum ve makine CPU'su %5 max görüyor. ama senin bu cümleni yinede karşılamıyor.

Yani eğer multicast yayın yapacaksan makine degilde makine parkurun olması gerekir.

C2 ) aslında soruna kendi cevabını vermişsin ama benim denedigim bir başka yöntemle aldığım sonucu sana seve seve iletebilirim.

video:640x480(4:3) audio 64 kbps = 35-39 Kb / sec kişi başı data

C3 ) Codec önerisi yapamam yayın yapacağın sistem ile doğru orantılı olarak kendi kendine ortaya çıkacaktır zaten.

C4 ) makinende MS + media Encoder kullanacaksan ve iyi konfigüre edilmemişse Ciddi bir sorun olacaktır . çünki Streaming denen meret önce makine keşini bitirir ve zamanlama doğru yapılmazsa (temizleme aşamasında) makine max 100 kişide güle der ikinci güleyi diyemez.

C5 ) Donanım olarak şu andaki konfigürasyonumu zaten bir üst mesajda yazdım gayet memnunum. Son denememizde 59 kişi aynı filmi seyretmiştik ve deli gibi eğlenmiştik.
bu forumdan tek bi arkadaşımız mızmızlandı Sebebi ise Wireless ile bağlanıp evin en son ucunda yatakta seyrediyormuş.

C6 ) paket kontrollerini router ile degilde software ile çözmen daha mantıklı olur çünki router denen meretler pakedin içerigine bakmadan kısıtlama yaparlarki bu senin dezavantajındır. Stream datası Http deki gibi 80kbyte degildir. ciddi bir yanılgı yaşarsın ( Deneyimle sabittir)

C7 ) eğer bu yayını ADSL ile yapacağım diyorsan Lütfen yukarda yazdığım tüm yazıları yazılmamış kabul edip direk es geç.

DipNot : Stream ile alakalı LiveVj gibi bir arayüzü yazmaya başladım. bakarsın kullanıma yetişirde Demo olarak gösterebilirim. Fakat tarih veremiyorum.

Umarım bazı fikirler verebilmişimdir.
Saygılarımla