Selam arkadaşlar
Böyle bir başlık açmamın en büyük nedeni
muratcan@hostbank24.net ile yapmış olduğum alış veriş sonrası yaşadıgım problemler, sorunlar ve bunların arkasındaki nedenler yalanlar vs..
Hostbank24 ile ne zaman ve nasıl tanıştım ?
Kendime ait olan büyük bir forum sayfam ve bir kaç ufak çaplı sitem var. 7 aylık kısa bir süre içerisinde forumum alexa.com Türkiyede 400 lerede kadar çıktı.Bu zamana kadar sitelerim kebirhost'da bulunan daha önce almış oldugum resellerimde barınıyor ve sorunsuz çalışıyordu.Fakat aşırı derecede trafik harcadığı için kendime ait bir sunucu almamın vakti geldigine kanaat gösterdim. R10.net den bir kaç firma ile görüştüm Bir kısım arkadaşlar yani vps sunucu satan kişiler firmalar, sitenin sunucuya şimdilik ihtiyacı yok desede diger bir kısım kişiler sunucu almamı önerdi. Bu mantıkdan yola çıkarak hem vps hemde sunucu arayışına hızla devam ettim. En çok ilgimi çeken hostbank24 oldu çünkü bir çok webmaster forumunda reklamı vardı vede bir çok müşterisi. Ve bir arkadaş da hostbankdan şikayetçi olmadıgını söyleyerek tavsiye etti. Daha sonra iletişime geçmek için destek@hostbank24 adersini ekledim. Kendisine vps satışları olup olmadığını sordum aldığım yanıt; maalesef vps satışlarımız şu an için yoktur. dedi. Aradan bir hafta geçti ve kebirdeki trafik limitim dolmaya yakındı acele ile yine vps arayışına devam ettim tam bu arada destek@hostbank 'ın msn adresinin açıklama bölümündeki "muratcan@hostbank24.net adresini ekleyin" yazısını gördüm destek@hostbank adresine yani bu açıklamanın yazdıgı adrese selam filan yazdım cevap gelmeyince bu adreslerini ekledim. Trafik limitim dolmaya yakın oldugu ve hostbankında vps satışı olmadıgını düşünerek sunucu almak istedigimi muratcan'a belirttim. Benden site adreslerini ve özelliklerini istedi hiti filan hepsini söyledim adresleri verdim inceledi. Bana sunucu yerine iyi bir vps nin siteleri rahatlıkla kaldıracagını ve daha çok performans alacagımızı söyledi. Şaşırdım tabi çünkü hosbank'ın vps satışı daha önce yoktu. Kendisine sordum hemen vps satışınız başladımı ? "evet" dedi vps satışlarımız başladı. Caro.net di yanlış hatırlamıyorsam buranın Türkiye ana bayisi oldugunu 24 saat destek verdiklerini söyledi. Ben bu işlerden pek anlamıyordum. İlk defa vps alacagım için bana her zaman her koşulda yardımcı olmaya çalışan tanıdık bir bilgisayar ögremeninden yardım istedim. muratcan ile msn de görüştügüm sırada bilgisayar ögretmeni olan yakınımı davet ettim. Ve uzun uzun konuştular... Muratcan verecegi vps nin sunucudan daha iyi oldugunu söyledi.Dünyaca ünlü vps şirketlerinden farkınız nedir diye sordugumuzda " tecrübemiz ve 24 saat kesintisiz destegimizdir" cevabını verdi. Ayrıca her türlü sorunda anında destek verecegini belirtti. Daha sonra vps özellikleri hakkında konuştuk. Bu konuşma sonrasında vps almaya karar verdik. Lakin ben defalarca belirttim ücret konusu önemli degil sağlam olsun biraz daha pahalı olsun yeterki siteler kapalı kalmasın sorun yaşamayalım dedim.
Sonuç olarak şöyle bir vps ye karar verdi: 16 gb ram li bir makinadan 2 gb bize ait ram 4 işlemcili 80 gb hdd 100 bit baglantı vs..
Vps alışverişi ve sonrasında yaşanan sorunlar
Siteleri taşıyın ücreti taşıma işinden sonra verelim dedim. Ama kendisi lisans alacağını söylyeyerek parayı peşin istedi. Anlaştıgımız ücret hesabına geçtikden hemen 1 -2 saat sonra vps nin açılacagını ve siteleri taşıyacagını söyledi.Hemen ödemesini yaptım vps 1 gün sonra aktif oldu.Ben kebirhost bilgilerimi verdim yedekleri alıp hemen yükleyecekti.Siteleri bakım aşamasına aldım ve üyelere en fazla 24 saat kapalı kalacagız dedim. Bu saaten sonra beklemeye başladım. 1 gün geçti siteler kapalı 2. gün oldu hala kapalı 3. gün oldu kapalı muratcan'a bir türlü ulaşamıyordum. Yedekleri yüklemedigi belli idi Sitelerimin 3 gün kapalı kalması bile ilk günlerden bana bir çok masraf çıkardı. SOnra kendisini nihayet bulabildim ve sordum hemen siteler taşınmamış hala son durum nedir artık ne kadar bekleyecegim. Kendisi yedeklemede sorun oldugunu söyleyerek çalışmalarıma devam ediyorum dedi. 5. gün oldu ve hala siteler kapalıydı kebirhostta takır takır çalışan site neden yeni sunucuda çalışmasın diye düşünmeye başladım. 5. gün bunları kendisine söyledim eger sitelerim bugün açılmaz ise hemen yeni bir sunucu arayışına geçecegimi söyledim bunlar duyunca hemen özür diledi hard diskin boyutunu artırdı ve siteleri nasıl olduysa sorunu hemen çözüp yayına aldı. Birde son olarak domain yönlendirmesi kaldı yönlendirme işide telekom saolsun 1 günümüzü yedi. + her tarafda yönlenmemişti 2 gün sonrasında tamamen yönlenebildi.Sonuç olarak buraya kadar; taşıma işi 1 hafta sürdü. 400 k google indexi olan forumum index sayısı 200 k lara kadar düştü. Alexa sıralamasında düşüş yaşadım.
Siteler sonunda taşındı ve sonrası...
24 saat destek verecegini söyleyen muratcan bu tarihden itibaren msn yi 2 günde bir açtı yolladıgım maillere cevap alamadım. Saolsun ara ara ufak sorunlar için yardımcı oldu.
2. haftanın sonunda vps de sorunlar yaşamaya başladım siteler sürekli kesiliyor donuyor açılmıyor yavaşlıyordu bunun sonucu olarak hem üyeler hemde googleden gelen hit maf oluyordu. Defalarca mail attım cevap yok sonra msn de gördüm yazdım ama cevap vermedi ertesi gün yine göremedim sitelerdeki sorunlar devam ediyordu bazen çok hızlı çalışan site birden kesiliyordu artık üyeler şikayetçi olmaya başladı. Hostbank msn den bu sefer cevap verdi sorunun telekom kaynaklı oldugunu söyledi sorun üzerinde çalışıyoruz dedi. Sabırla bekledim ama o günden sonra siteler hiç bir zaman saglam çalışmadı 5 saat sorunsuz çalışan site 3 saat kapalı kalıyordu. Kendisi ile yine görüştüm sorunu çözdüklerini artık sitelerin iyi çalışacagını söyledi. Ayrıca bu ayın 10'nunda siteleri daha iyi bir sunucuya taşıyacagını söyledi.Benimde cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi burslarım oldugu için ders görüyorum öss ye hazırlık o yüzden bu günlerde net ile ilişkim kesiliyor...
Bu durumu hostbank muratcan'a bildirdim ben yokken lütfen siteler kapanmasın dedim . Bu hafta bursa gittim ama gittigimin akşamı telefon geldi arayan arkadaş " kardeş siteler çalışmıyor bi bakıver" ben tabi ögretmenlerin evinde kalıyorum gecenin bir yarısı çıkıp gitmem hiç uygun olmazdı hostbanka telefon ettim defalarca ama telefon kapalıydı. Ertesi gün yine aynısı gibi telefon ettim hala siteler kapalı. Pazartesi yani dün eve döndüm forum sayfasında " 500 Internal Server" tarzında hata vardı bildigim herşeyi denememe ragmen çözemedim sap saglam bıraktıgım site bozulmuştu. Tam bu arada asusweb geldi ve artık muaatabınız biziz muratcan sunucuları bıraktı dedi ve şok oldum. Megerse msn de bana ve bilgisayar hocama dil döken muratcanın caro.net bayiligi asusweb'in miş. Yani yalan dolan iş ile bana vps yi sattı. Asusweb'e durumu anlattım sorunu çözmeye çalıştılar saolsunlar ugraştılar baya ama çözemediler son olarak birde ben bakayım dedim ftp de yetkilerin ve bazı dosyaların bozuldugunu fark ettim hemen iletişime geçerek bildirdim. Sorunu çözdük ama ne fayda siteler epey bir zaman kapalı kaldı her zamanki gibi...
Şu anda asusweb muratcanın vpslere el koymuş çünkü ana bayisi asuswebmiş artık asusweb ile devam edecegiz bana bütün sorunları çözeceklerini bu gece yeni daha iyi bir vps ye taşıyacaklarını söylediler beklemedeyim şu an...
Sonuç olarak neler kaybettim ne kadar zararım oldu.
1. Benim için en önemlisi psikolojim bozuldu 1 aydır bu sorunlar yüzünden ders çalışamaz oldum.
2. Bu sorunlar yüzünden üyelere mahçup oldum onurum rencide oldu.
3. 20 k olan hitim 10 k oldu.
4. Adsense gelirleri günlük 20 ş + üzeri iken "0" ş kalan haftalar oldu.
5. Reklam verenler reklamlarını iptal ettirdi.
6. Googlede bir çok kelimede 1. sayfadaiken sitelerimin kapalı kalması sonucunda alt sıralara düştüm.
7. Günlük 500 + üzeri üye gelen forumuma artık 250 + üye geliyor.
Şimdi soruyorum muratcan senin hiç mi Allahdan korkun yok. Hiç mi düşünmüyorsun defalarca söyledim bu site benim için çok önemli ben bu siteleri ne hallerle açtım aylarca emek verdim ama emeklerim maf oldu. Son süret zirveye dogru giderken bana çelme attın. Bu zararı karşılamayı bırak geri ödeme yapacagına bile inanmıyorum umarım asusweb yeni sunucuda bu problemleri çözer ve bu olaylar tarafımca unutulmasada başkaraları tarafından unutulur.
Ayrıca muratcan ile asusweb'in bir alakası yoktur. Muratcan asuswebin müşterisidir.