Alıntı:
sverdlow´isimli üyeden Alıntı
haklısın,
işin en kötüsü şifreleri toplu halde bir txt tutma gibi bir gerizekalılık yaptım.
tavsiyem şifrelerinizi, önemli notlarınızı kağıtta, dosyada tutun.
web tarayıcıda şifrelerinizi kaydetmeyin.
|
Şifreleri bilgisayarlarda bulundurmak normaldir. Benim burada ki görüşüm. Şifreleri bulundurunuz. Yalnız Bir serverınız var ise onun şifresini hiç bir yere yazmayınız. Ezbere bilmek zorundasınız başka çare yok. Bu serverın altında ki FTP vb. gibi hesapların şifrelerini barındırın. müdehale şansınız olsun her zaman. Gmail vb. gibi başka servis sağlayıcılara ait şifreleri kesinlikle yazmayınız , kaydetmeyiniz. Bunları geri almak size bir çok eziyetle karşı karşıya getirebilir. Tabi iş-işten geçmediği sürece. Biliniz ki ; Bir kişi sizin şifreniz ile giriş yapıyor ise ve şifrenizi değiştiriyor ise yurt dışında ki firmaların bu konuyu doğal karşıladığını ve bunu tekrar değiştirmek için, Şirketinize veya şahsınıza ait (hesap kimin adınaysa) kimlik fotokobisi veya kredi kartı bilgilerini karşı tarafa iletmeniz demektir. Bunu siz yaparken atı-alan-üsküdarı geçmiş olabilir. Bu yüzden dikkatli olmanızı aynı zamanda bu durumu size açan veya bu duruma sizi sokan kişi(ler) hakkında en ufak bir bilgi sahibi olduysanız. Şüphelendiğiniz mevzular dahil olmak üzere. Bulunduğunuz ilin adalet sarayına giderek bir dava açmanızı. Bilişim suçlarının bir çok yaptırım uyguladığını ve bu yaptırımı size bu zorlukları açan kişi(lere) karşı adalet önünde savaşmanızı öneriyorum. Çünkü buna karşı bir önlem almassanız. Yarın başka birimize aynı cesareti göstererek saldırabilir. Belki dahada cesaretli bir şekilde. Yeniden geçmiş olsun.