Alıntı:
hukuki´isimli üyeden Alıntı
Aslında bence google in öncelikle backlinklere değil, arama sonuçlarında o siteye kaç kere müracaat edildiğine bakması lazım. Özellikle para ile satın alınan backlinkler google tarafından benimsenmiyor.
Link satışı gibi link takasları da google'i yönlendiriyor ve malesef yanıltıyor. Google reklam ile link ticareti arasındaki farkı bulmaya çalışıyor ve bunun için yeni şikayet seçenekleri (link satış ihbar gibi) ve yeni algoritmalar yaratmaya çalışıyor. Bu durumda güncellemelerin de zaman alacağını düşünüyorum. Ancak kendini savunma imkanı olmayan bir çok webmaster bu işten zarar göreceğe benziyor. Sanırım PR'lere fazla kafamızı takmadan, standart arama motoru optimizasyonları kullanarak, kendi işimize bakmamız en doğru yol.
Saygılar.
|
Belirtilen sekilde isleyen clikleri oylari baz alan bir arama motoru var:
http://www.sproose.com/
Backlink sistemi zamaninda Google farkini ortaya cikaran seydi, her sey gibi onun da suistimal edilme sansi var. Ancak zamanla algortimasi gelisiyor, kullanicilardan giris almaya hatta manuel olarak SERP'leri inceletmek icin adam tutmaya kadar da yayilan cok yonlu acilimlar var. Yahoo! cok tehlikeli bir rakip ben de arada kullaniyorum yani rahat da degiller, Turkiye'de 95%+ kullaniliyor olabilirler ama ABD'de Yahoo! 23% paya sahip. Bu rekabet gelismeyi beraberinde getiriyor.
Konu basligina da geri donus yaparsak, cok karistirilan bir seye deginmek lazim. Guncelenen esasinda Pagerank degil de toolbar pagerank, yani senin pr4 diye gordugun link pekala sifir olabilir. Bunun yaninda trustrankin ve lokal sonuc dondurmesinin onemi ile (Ingilizce linklerin .com.tr de eskisi kadar etkili olmamasi vs.) ile pagerank sembolik bir oneme dogru itilmeye basladi. Bana kalirsa artik pagerank az cok bir site icin fikir vermesi disinda, text link al sat ve link exchange gibi anlamlar tasiyor bundan otesi degil.a