Alıntı:
DincerAydogdu´isimli üyeden Alıntı
Görüyorum ki .NET ve Microsoft ayağı -tahminimce pek araştırmamaktan kaynaklanarak- fazlaca hafife alınıyor. Hatta bir arkadaş yorumunda Linux hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanlar kalkıp microsoftta şöyle yaptım böyle yaptım diye atıp tutuyorlar diyor. Kendi adıma konuşmak gerekirse PHP tabanında çok büyük projelerim oldu. Halihazırda bazı sitelerim hala PHP tabanlı çalışıyor ve linux server’in tüm yönetimi benim elimde.
Yaklaşık 4 sene kadar PHP ile fazlaca haşır neşir oldum. Kesinlikle çok başarılı bir dil. Performansı da küçük serverlarda bile göz ardı edilemez düzeyde. Ama ondan önceki 2 seneye bakmak gerekirse ASP yazıyordum. Son 3 senedir de Microsoft Framework teknolojilerine yoğunlaştım. Üniversitede de 2 sene Delphi eğitimi aldım. Haliyle tüm bu teknolojilerin hangi alanda iyi ya da kötü olduğunu görme imkanım oldu.
Benim görüşüm şudur ki; Profesyonel yaklaşmak gerekli. Proje amacını iyi kavrayıp buna uygun teknolojiyi kullanmak gerçekten size prestij ve ekstra tecrübe kazandıracaktır. Yorumumdaki amacım teknolojileri kapıştırmak değil. Şu daha iyi ya da şu daha kötü demiyorum. Hepsinin kendilerince iyi yanları vardır ve bence işin püf noktası bu artıları bilmek ve yeri geldiğinde kullanmaktır.
Ruby ve rails konusunda da negatif önyargım yok. Ancak framework yapıları hakkında olumlu görüşe sahibim. Her zaman hız kazandırmıştır. Henüz bir proje geliştirme fırsatım olmadı ama videoları izleyen bir developer’in etkilenmemesi mümkün değil.
Yeni teknolojilerden bahsederken .NET FW3.0’ı bir incelemenizi öneririm. Özellikle WPF ve Silverlight (XAML & XBAP). Bilgisayarınızın tüm kaynaklarını DirectX üzerinden kullanan web siteleri düşünün. Web’i 3üncü boyuta taşıyacak gelişme. Gelecekte web bana kalırsa bu olacak. Rakip olarak Adobe’in mutlaka bir atağı olacaktır. Beklemedeyiz. Heyecanlıyız.
|
Çok güzel yazmışsın ama PHP6 incelemeni isterim, hem web üzerinde hemde masa üstünde derlenebilir bir yazılım olacak.