Alıntı:
tiva´isimli üyeden Alıntı
Daha öncede yazdığım gibi bazen bir rüzgar denk gelir, alır başını gider (iyidir veya kötüdür durumuna bakmadan) üreticisinin yahoo da çalışması, yahoo nunda php kullanması (2002 de geçmişler) popülerlik yaratmıştır. 1999-2003 arasında türkçe forumlarda birçok perl ile ilgili sorular soruluyordu.
8086 yapılırken ticari kaygıdan dolayı gerektiği kadar üzerinde çalışılamadan (multitasking mesela) piyasaya girdi ve yıllarca bu sistemin üzerine geliştirildi (bu konunun türkçe ve ingilizce hikayesi internette var)
her ne kadar open source olsalar da, reklam, tanıtım birçok şeyi değişik sunabiliyor, ilgiyi değiştirebiliyor. Bir sürü linux dağıtımının olması gibi ticari olarak en çok kendisini pazarlayanlardan haberdarız genel olarak. Alexa verileri ne kadar kaliteli, düzgün bilgi veriyor,
|
PHP'nin dağılmasını sağlayan yine php yi kullananlar oldu. Ben hiç bir yerde ayrıyetten php reklamı görmedim.
Hiç bir sistemde para karşılığı php ye geçmemiştir sanmıyorum.
Birde bilen kişilerin çokluğu ve azlığıda önemli.
Ben şu anda bu foruma yeni üye olan ve html den başka birşey bilmeyen bir kişi olsam. Yapılan yardımlara bakarak, forumdaki cevherlere bakarak hemen PHP öğrenmeye yönelirim.
Niye çünkü bir soru sorduğumda cevap veren olacak.
Buna reklam demekten fazgeçip verilen
destek php yi popüler hale getirdi desek sence daha doğru demiş olmazmıyız?