Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)   iTrader 
Alt 2002-10-09, 23:49
mobidik mobidik isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
mobidik is an unknown quantity at this point

www.linuxiso.org bu adreste linux iso dosyalarini bulabilirsin. Bu ISO dosyalari(CD imaj) eger bilgin varsa Nero Programiyla CDye cekmen gerekiyor.Bende 768kbit baglanti var bir CD cekimi 2.5 saat sürüyor.
Ben gecen gün Redhat 8.0 i cektim ve kurdum.Kurulumu gercekten son derece kolay(Türkce destegide var). Ayrica Windows XP kurulu bilgisayarimda problemsiz calisti.Yalniz iki sistemi bi arada kurmak icin Harddiskte yeterli 2. partition olmasi gerekiyor(redhat tam kurulum 5GB gerekli).Eger kurulumda problem istemiyorsan bu ikici partitionu en iyisi Fat32 formatla ve kurulumda 2. partition sec.
Redhat 8.0 Linuxta bir cok programi sonradan yüklemen gerekiyor.Mesela mp3 player XMMS gibi.Redhat Linux icin ilk üc CD yeterli.Bu CD lerle tam kurulum mümkün oluyor.
Bu arada Mandrake Linux unda kurulumunun kolay oldugunu duydum.
Ayrica Suse Linux Live-Eval CD yi cekerek PC ne yüklemeden Linux u direk CD den calistirip deneyebilirsin.
Yalniz kurulumda dikkat etmen gereken nokta eger Win2000 NTFS üzerine kurulu ise bu diskin Linux tarafindan kullanilamayacagidir.XP de Fat32 kurulumu mümkün.Windows 2000i iyi tanimadigim icin bu konuda birsey diyemeyecegim.