Tekil Mesaj gösterimi
  #19 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-02-20, 11:00
qdin qdin isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %88/12
qdin is on a distinguished road

Merhaba,
Xp den Vista ya geçişler uzun süre alacaktır. nedenleri Vistanın dil destekleri tam olarak cıkmadı 3 gün önce Türkiye ye girişi yapıldıgı hakkında bilgim var ancak ingilizce olarak türkçesinin çıkması bayagı zaman alacaktır. fiyati nerede ise 2 Katı diger bir yandan artık insanlar free işletim sistemlerini kullanmayı ögrendi önümüzdeki seneler microsoft bu politaka ile iş yaparsa hiçte azımsanmıyacak müşteri kaybına ugrayacaktır.

Vistada gördügüm önemli özellikler.

Windows xp de olan bir çok açık örnegin internet explorer media playerde bulunan açıklar kapatılmış durumda.

Görüntü detayına gelecek olursak Xp ve diger işletim sistemlerine göre kat kat aşama kaybetmişler Directx OpenGL gibi sistemlere yeterince fazla destek verilmiş bunun icerisinde Oyun , Grafik çalışmaları 3 boyutlu modelleme gibi işlerimizde %100 performans artırımı sagladıgını gördüm

Ag yapısına gelince windows un senelerdir kullandıgı çalışma sisteminden çok farklı çalışıyor ara yüz aynı ancak içerik ve alt yapı hizmetlerinde farklılıklar var bir çok işletim sistemini yama yüklemeden bir çatı altında görebiliyoruz.

Dosya sisteminde ufak bir örnek vermek gerekirse .bak gibi uzantıları otomatik algiliyor.

Ben şu an bu kadarını gözlemleye bildim para vermeye deger