inDirmp3 arkadaşın söylediği gibi , ortada herhangi bir karar vb olmadığı sürece kalkıp da siteyi kapatmanızın herhangi bir manası yok.
Yanlışlıkla bir kavgaya karışacaksınız, adam yaralanacak siz hapishane kapısına gidip "Mahkeme daha başlamadı ama karşı tarafın avukatı 10 yıl yatarsın dedi yatmaya geldim" gibisinden birşey olmaz arkadaşlar. Öncelike konuşursunz vb bir sonuç elde edilir. Ne de olsa gördüğüm kadarıyla çıkar amaçlı bir işlem yapmadınız ve çıkar amaçlı olmamasının da tabii ki büyük bir önemi olacaktır. Örneğin yapmış olduğunuz şey bir çıkar amaçlı yani ticari/kar güderek yapılmış olsaydı daha önemli sorunlar çıkabilirdi.
Neyse. Can, arkadaşım en basit örneği şöyle söyleyebilirim en son AmexCard.net diye bir domain satın aldım ve ilk başta işime yarayacağını düşünerek hareket ettim. Aslında aklımdan da sorun olacağını geçirmemiş değildim. Tahmin etmiştim ki; fazla sürmedi kısa bir süre sonra American Express bankasına ait olan Uluslararası Patent Enstitüsü tarafından kayıt edilmiş bir trademark yani bir marka'yı kullandığımdan ötürü hakkımda yurt dışında bir dava açıldı ve dava sonucu olarak domainin yetkililere teslim edilmesi yada bunun gerçekleşememesinin mümkün olacağı durumda ise domain üzerinde hiçbir değişiklilik yapmamam gerektiğine dair yazılı ve taranmış bir belge aldım American Express bankası avukatlarından. Belirttiğim gibi bu Amerikadaki mahkeme sonucu alınan karar'ın özetiydi ayrıntıları haric olmak üzere. Şu an domain silinmek üzere ve herhangi bir sorun yaşamadığımdan dolayı memnunum. Ekstradan birkaç marka olan domain ve içerikler hakkında da sorun yaşadım diyebilirim.
Bunun gibi birkaç Türk sitesi daha gördüm trademark kullanan ve birçoğunun da bugünlerde online olmadığını görebilmem mümkün.
|