Alıntı:
beceriksiz_acemi´isimli üyeden Alıntı
Benim kullanmadığım tarzda bir yerleşim planı açıkcası.Ben bu tezat yerleşimi çocuk sitelerinde genelde kullanıyorum.Bunun nedenide ; bilinçli ve yaşı büyük internet kkullanıcısı, google reklamlarını bilmekte ve tıklamamaktadır.İçerikle aynı renk olan reklamlara ise, tıklama oranı daha fazladır.Ama hitap ettiğiniz kesim, küçük yaş ortlamasına sahipse, pembe renkler yada içerikle karşıt renkler çok tıklama kazandırmaktadır.
Dediğin bir şeye katılıyorum.Sayfalardan verim almak için az sayıda google reklamı kullanılmalı ve bu sayede tıklama ile alınacak para artıralabilir.Ben resimdeki gibi uzun sayfalarında taraftarı değilim.
|
ben her zaman tezat kullanılmalı demiyorum, yanlış anlaşılmasın. benim dediğim başarılı yerleşim demek her zaman "reklam olduğu belli olmayan google reklamları" demek değildir diyorum.çocuk sitelerim olmadığı için çocuk piskolojisi ile pek uğraşmıyorum fakat benim verdiğim örnekteki renkler çocukları cezbedecek cinsten değil. (ya bi de merak ettim, çocuk sitelerinde ne reklamı çıkıyorki, yani çocuklara yönelik reklam veren varmı? ) sayfada kullanılan diğer renklerin farklı bir karışımı. ama şu da varki özellikle sol tarafa konulan ve menüymüş gibi görünen reklam yerleşimlerinin tıklanma oranı her zaman daha fazla. bende uzun sayfaların taraftarı değilim, bu sayfanın uzunluğu
SEO ile alakalı, o yüzden mecburen uzun kaldı. normalde ikiye bölünmesi gerekirdi.