Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-08-28, 04:25
ZIPPKIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZIPPKIN ZIPPKIN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/2
ZIPPKIN is on a distinguished road

Bence çok kötü bir yerleşim. Ben sayfayı görür görmez kaçmak istedim çünkü; bir sürü text link "sitede kaybolacağım ve aradığıma ulaşamayacağım bir site" hissini uyandırıyor. Ben google veya yahoo arama'dan buraya yönlensem, ya google reklamı dışında bir yere tıklar ya da direk sayfayı kapatırdım. Bu sayfanın tıklanma oranının %4 ü geçeceğini sanmıyorum. Bu arada buraya yazılan ve "başarılı yerleşim" olarak nitelendirilen yerleşimlerin hemen hepsi "reklam olduğu belli olmayan google reklamları". İyi de başarılı yerleşim demek bu değilki.

Bi yerleşim örneği benden,
http://img241.imageshack.us/img241/7...eenshotor0.jpg

Tabii bu örnekteki sayfa tek bir ekrana sığmayacak kadar uzun ve 3 scrollde gezilebiliyor ve her scroll de ilgisini çekecek bir google reklamı var ve google reklamlarını sayfaya tamamen uydurmak yerine, tam tersine sayfayla uyum sağlayacak ama fazlaca farkedilecek kadar farklı renkler kullanıldı.(tıklanma oranı %24 civarında )
Yalnız bu da başarılı bir yerleşim değil. Çünkü; en çok tıklamayı en alttaki alıyor ve en çok tıklama alan reklam dan önce 1 adet 160*600, 1 adet 468*60 reklam kullandığım için en sona genelde en ucuz reklamlar düşüyor. O yüzden soldaki 160*600 lük reklamın kalkması gerekiyor. Demek ki marifet çok tıklama almada da değil, marifet o sayfadan en yüksek verimi elde etmekte. Yanıldığım veya atladığım bir nokta varmı?!??

Konu ZIPPKIN tarafından (2006-08-28 Saat 05:12 ) değiştirilmiştir.. Sebep: bir kaç imla hatası