Tekil Mesaj gösterimi
  #12 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-08-07, 00:11
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
beceriksiz_acemi beceriksiz_acemi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

Alıntı:
wwwxxxyyy´isimli üyeden Alıntı
Kendi ürettiğiniz herhangi bir şey, eğer size ait olduğunu ( Burada konu internet telif hakları konusu olduğundan bir web sitesi içeriği) ispatlamanız durumunda sizin bu ürettiğiniz metayı kopyalayan, satan,başka yerde yayınlayan ya da o konu hakkında herhangi bir şekilde çıkar sağlayan kişi hakkında dava açabilirsiniz.. Önceden tescilli olmasına gerek yoktur, mener arkadaşın da dediği gibi hukuk haklıyı korumak için vardır... Diyelim ki tescil vs. gibi teknik konuları bilmeyen biri özel bir şey ortaya çıkardı, başkaları da bunun üzerinden çıkar sağladı, şimdi bu şahıs bu teknik konuları bilmiyor diye hakkı yenirse bu hukuk olmaz..

Benim sitemden kendi yaptığım bir nesnenin fotoğrafını alarak bir broşürde kullanan bir dernek hakkında dava açtım, davayı açmadan önce de avukatlara ve bir de hakim'e danıştım, tescilli olmasına gerek yok, sizin olduğunu ispatlamanız yeterlidir cevabını aldım ve davayı açtım.. İnternet ortamında her şeyin kaydı tutuluyor, bir makalenin, bir fotoğrafın ilk önce nerde yayınlandığı zaten kayıtlarda mevcut...

Size ait bir nesnenin kullanılması halinde tescil olmadan da dava açabilirsiniz ve muhtemelen kazanırsınız..

Türk interneti çok olaylara gebe gibi geliyor bana..
o dava açdığın adamda kalkıp ben bruşörü 4 sene önce basmışdım derse ne yapacaksın ? İşde hukuk burada devreye giriyor.Bir şeyin ( resim, site, isim ) kime ait olduğunu belirlemek için, ilk tescillleyen hak sahibidir diyor.Size bilinen bir örnek vereyim.
Müşterim olan dedikodulu meyhana, 1998 lerin başında faaliyete geçdi.Aslında dedikodulu meyhane adında bar vardı.Ancak bu şahıslar sonradan açılmalarına rağmen, isimi tescil ederek, o ismi koruma altına aldı.Ardından dava açarak, eski dedikolunun adının değiştirilmesini sağladı.Sanırımki bu iyi bir örnektir.

Dediğiniz olaylarda somut ispatlar bulunmamaktadır.Somut ispatlar, hukuki işlemlerdir.Bunlar; noterde yapılan işlemler, patent bürolarında yapılan işlemlerdir.Diğer bir örnekse, ODTU ' dür.

com.tr alan adları için şartlar vardır, ilk başvuran kurallara uyan kullanabilir tarzı..

Hotel - Adventure