Tekil Mesaj gösterimi
  #10 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-08-06, 14:04
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
beceriksiz_acemi beceriksiz_acemi isimli üye çevrimiçidir (Online)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

Alıntı:
mener´isimli üyeden Alıntı
beceriksiz_acemi; hukukçu musun bilmiyorum ama ben senin görüşlerinin bir kısmına katılmıyorum.

Ben hukukçu değilim ama bugüne kadar -ticaret ağırlıklı olmak üzere- 8 tane hukuk dersi aldım/verdim. Ayrıca konu hakkında anayasa.gen.tr'nin kurucusu Kemal Gözler hocaya da soru sordum.

Benim bilgim ve Kemal hocanın yorumuna göre, bu sitenin telif hakları saklıdır demek dahi, tabii ki özgün içerik sağlayıcısı kendiniz olmak kaydıyla, sitenin telif haklarının size ait olduğunu gösterir, kanıtlar. Ve telif haklarının hukuki sonuçlarını doğurur. Ayrıca bir belge yaratmanıza gerek yoktur.

Mesela, benzer şekilde, 50 yıldır kullandığınız tescilli olmayan bir markanız varsa ve birileri bu markayı kendi adına tescil ettirmek isterse siz, markanız tescilli olmamasına rağmen, itiraz edebilir ve marka tescilini engelleyebilirsiniz. Kanun markasını tescil ettireni doğrudan korur. Ama tescilli olmasa bile size ait olan markanın başkası adına tesciline itiraz edebilirsiniz.

Unutmayalım: hukuk; güçlüyü ya da elinde belge olanı değil, haklıyı korumak için vardır.
öncelikle ben hukukçu değilim ama çalışdığımız firmaların ve kişilerin haklarını korumak açısından sürekli bu tür konularla meşgul oluyoruz.Dediğiniz şahısları tanımıyorum özür dilerim.Ama bende dediğinize katılmıyorum.Hukuku çok güzel tanımlamışsınız ama tanımıza siz karşı çıkıyorsunuz... Haklı kavramı nedir ? Haklı olan, hakkını korumak için mücadele eden kişidir.Sizin bir markanız var ama ben önce aldım diyipde onu tescillememek, ileride birisi tescillediğindede aaa o benimdi demek sizi sadece, haksız haklı yapar.Haklısınız; o markayı siz tescilleyenden önce kullanıyordunuz.Haksızsınız, o markayı tescillemek için işlem yapmamışsınız.Sizin dediğiniz geçerli olsa, marka patent enstitüleri olmazdı.Hukuk olmazdı.Önce benimdi denirdi ve o kişide kalırdı.Ben şiir yazarım.Bu şiirlerden bir tanesini ünlü bir erkek şaire yolladım.Kendisi bana sormadan bir kısmını kullandı.Hemen avukatıma gittim.Bana dediki ; Noterden tescil işlemi yapmadan bir hak idda edemezsin. Sitenin altına yazılan yazılarda geçersizdir.

vBulletin , Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.

Şu ise geçerlidir.Çünkü tescillidir.Neden senin dediğin geçersizdir.Hukuk kritlerlere göre gider.Yazılana bakar.Sen gidip A sitesinden çaldın ve bunu tescilledin.A sitesine dava açabilirsin.Ama sen tescillemezsen, hukuk seni haksız görür.
Sanırımki size eksik bilgiler verilmiş.Benim danışdıüğım hukukçulara ve kendi mantığıma göre dediğiniz çok ters geliyor.Resmen hukuka aykırı..

Hotel - Adventure