Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-08-05, 13:46
mener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mener mener isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Guest

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
mener is an unknown quantity at this point
Lightbulb

beceriksiz_acemi; hukukçu musun bilmiyorum ama ben senin görüşlerinin bir kısmına katılmıyorum.

Ben hukukçu değilim ama bugüne kadar -ticaret ağırlıklı olmak üzere- 8 tane hukuk dersi aldım/verdim. Ayrıca konu hakkında anayasa.gen.tr'nin kurucusu Kemal Gözler hocaya da soru sordum.

Benim bilgim ve Kemal hocanın yorumuna göre, bu sitenin telif hakları saklıdır demek dahi, tabii ki özgün içerik sağlayıcısı kendiniz olmak kaydıyla, sitenin telif haklarının size ait olduğunu gösterir, kanıtlar. Ve telif haklarının hukuki sonuçlarını doğurur. Ayrıca bir belge yaratmanıza gerek yoktur.

Mesela, benzer şekilde, 50 yıldır kullandığınız tescilli olmayan bir markanız varsa ve birileri bu markayı kendi adına tescil ettirmek isterse siz, markanız tescilli olmamasına rağmen, itiraz edebilir ve marka tescilini engelleyebilirsiniz. Kanun markasını tescil ettireni doğrudan korur. Ama tescilli olmasa bile size ait olan markanın başkası adına tesciline itiraz edebilirsiniz.

Unutmayalım: hukuk; güçlüyü ya da elinde belge olanı değil, haklıyı korumak için vardır.

Konu mener tarafından (2006-08-05 Saat 13:53 ) değiştirilmiştir..