Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler. Fakat hiç yardımcı olmadınız
Herkes sunucu için şunu kur demiş. Oysa sunuculuk bir işim olmadığını birkaç kere söylemiştim : )
Aynı şeyleri tekrar söyleyim. Belki içinde sunucu kelimesi, windows ve BSD kelimesi geçmeyen bir tavsiyede bulunulur : )
Sunucu kurmayacağım.
Ev kullanıcısından kastettiğim şey de serverlık bir işim olmadığıydı. Notebook a kuracağım evde de kullanırım işyerinde de.
Oyun konusuna gelince 8 senedir hiç oyun oynamıyorum bilgisayarda. Makinemde oyun da kurulu değil zaten.
Linux hakkında fazla bilgim olmadığı için aradığım kriterleri pek belirtemiyorum.
Ama sağlam olmalı. Güvenliği en iyisi olan.. (Belki de birkaç dosya kurulduğunda hepsinin güvenliği aynıdır bilemiyorum)
Komutlardan çok görselliğe önem verilmiş olması. Yani komutlarda boğulmak istemiyorum.
Peki sunucu için kurulacak Linux dışında Linuxların kendi aralarında ne gibi farkları vardır ? Birbirlerine üstünlükleri nelerdir ?
Bir de Linux harici işletim sistemi tavsiye etmezseniz sevinirim. Yukarıda da belirttim. Linux konusunda cahil kalmamak için illa ki Linux kurmam gerekiyor.
Cevap verenlere teşekkürler.