Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-06-09, 10:39
TRinsanRehberi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
TRinsanRehberi TRinsanRehberi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/11
TRinsanRehberi will become famous soon enough

Alıntı:
Uranus´isimli üyeden Alıntı
Google Taban fiyatı belirliyor, tavan fiyatı ise "Müşteri kızıştırmak" metodu ile serbest bırakıyor. Açıkçası; Taban fiyatı belirlemek=Fiyatı belirlemektir.
Farzedin ben bir Türk Adwords müşterisiyim ve tıklama başına 0.15$ gibi Türkiye için yüksek bir taban fiyattan para ödüyorum. Yine farzedelim Msn Türkiye'de faaliyete başladı . Ben gidip onun sayfasını incelerim ve ilk bakacağım şey onun aynı kelime için istediği para olacaktır. Oda aynı kelime için aynı parayı isterse, neden Google'lı bırakıp onu seçeğim? Ha, aynı kelime için 0.05$ öneriyorsa, işte o zaman düşünürüm.

Sadece fiyat faktörünü ele almayın:
1) sahte tıklamaları önleme başarısı
2) Arama motorunun kullanım miktarı
3) Geçmişinde bu işi yapıp dürüstlüğünü insanlara gösterebilmiş olması
4) Geri dönüşüm araçlarıyla reklam verenlere gönderdiği tıklamaları ölçmeye çalışması
5) kendi içinde tıklama bazlı ödemenin dışında bu siteye reklam ver mantığıyla kendi içinde alternatifler üretmiş olması

ayrıca Taban fiyat olabilecek en düşük fiyatsa bu fiyat belirlemek değildir.
bir de google de kelime aracını kullanırsanız adwords olarak orada hem kelime popülerliğini (arama) hem de reklam rekabeti konusunda göstergeyi görürsünüz.

bu dediklerimi kafamdan uydurmuyorum
ilk sitem olan (ve hala üzerinde çalıştığım) www.soyagaci.gen.tr de ilk reklamımı google ile yaptım. ve tıklama başı 8 cent ödedim daha sonra fiyatları düştü 3 cente aynı kelime reklam yapıyordu geçenlerde baktığımda

size tavsiyem ki daha önce forumda (kuponlar çıkmadan önce insanlar kullanmıyordu hatta üzerinde konuşulmuyordu bile) adwordsu kullanın bu size adsensi de anlamanızı sağlar. ve doğru yaklaşımlar üretmenize neden olur