Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-12-21, 14:10
hukuki hukuki isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Member

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/1
hukuki is on a distinguished road
Standart Beğendim ancak genel eleştirim var

Merhaba, emsallerine ve eskisine göre çok daha güzel olmuş. Tebrik ediyorum.
Kendimi uzman saymam ama soft bir tasarım, pastel renkler... Gözü yormayan bir havası var.
Not: Haybeci linkini kontrol edin.

Bundan sonra yazacaklarım direkt olarak sizinle alakalı değil.!

Genel olarak da bu tür siteler hakkındaki bazı düşüncelerimi yazmak istiyorum;
- Link listeleri oluşturuyorsunuz ve çoğu zaman kopyala yapıştır yöntemi ile yapıyorsunuz. Bunun;

a) PR açısından fazla bir önem arzetmediği burada bir çok forumla sabit, genelde özgün içerik de malesef mevcut değil... Bugün link directory lerin ve hatta link adının geçtiği sayfaların bile google tarafından benimsenmediği tüm dünyada konuşuluyor. (Bu itibarla bloglara önem verilmeye başlandı).
Bir sayfada yanlış hatırlamıyorsam 72 den fazla link olması da google tarafından sevilmeyen bir tarz. (Link farms dedikleri link çiftlikleri diyelim)

b) Kopyala yapıştır yöntemi veya YEM siteler yöntemi ile bazı siteleri normal linkleri ile yayınlıyorsunuz ama yeni site ekleyenlerden hem linkback istiyorsunuz hem de sitenizdeki linki sizin kodunuzla çıkış yaptırıp adaletsiz davranıyorsunuz. Tamam hadi bu bir yöntem ama bu kez sizden kopyalayan da
aynı YEM (sabit) linkleri sitesine karşılıksız eklediği gibi hem bolca kopya site oluyor hem de bazı linklerin sürekli karşılıksız reklamı yapılmış oluyor ki bu da yeni açılan veya gelişmekte olan bir çok siteye haksızlık. Klasik Örnek; Gerekli Siteler... Nerdeyse tüm sitelerde aynı. Ve linkinizden bile haberleri olmaz...

c) Reciprocal yani karşılıklı link takası olayı da google tarafından kaale alınmadığına göre (PR açısından), bu kez de bu link sitelerinin malesef fazla değeri de kalmıyor.

Saygılarımla.